Аутори

лого

БИОГЕОГРАФИЈА

Иван Цветковић, наставник географије у ОШ “Јован Аранђеловић“ у Црвеној Реци од 2013. године.

Аутор уџбеника “Географија за 5. разред основне школе“ и три дигитална уџбеника “Географија за 6, 7. и 8. разред основне школе“.

На различитим конкурсима добитник неколико награда за најбоље дидактичке припреме. Прва награда на конкурсу Филозофског факултета у Нишу 2020. године, за час “Израда макете Сунчевог система“. Прва награда на Међународној смотри “Дигитални читалићи 2021.“, израда дигиталног часописа “Мали свет“. Друга награда на конкурсу Филозофског факултета у Нишу 2021. године, за час “Регионална географија Европе“, тако да је и носилац Светосавске награде овог факултета. Треће награде на конкурсу “Дигитална ризница знања“, 2019. године, за час “Квиз у настави географије“. Више радова објављивао је у различитим зборницима: Дигитална ризница знања 2018. и 2019. године, Час за углед 2018. и 2020. године, Дигитални час 2018. године, Зборник радова Филозофског факултета у Нишу, Белопаланачки зборник, Просветни преглед и други.

Од 2018. године учествује у пројекат “2000 дигиталних учионица“ и пројекату “Школа за 21. век“.

Како је целоживотно учење и стручно усавршавање важно, наставник је био полазник различитих обука, стручних усавршавања, истраживања и трибина, међу којима се посебно издваја стручно усавршавање у Израелу, посвећено Холокаусту, у организацији међународне школе “Јад Вашем“ у Јерусалиму.

Аутор је блога “еГеографија“, који је посвећен дигиталној настави и настави на даљину, на коме се налази преко сто дигиталних часова географије за основну школу.

Добитник је признања за алтруизам, за допринос приликом креирања базе образовних дигиталних материјала током пандемије коју додељује Еду Балкан.


 

Душан Ђорђевић, наставник биологије у ОШ “Јован Аранђеловић“ у Црвеној Реци од 2017. године.

Мастер студије Биологије завршио је на Природно-математичком факултету у Нишу 2016. године, из области хистологије, физиологије и хематологије. Током студија учествовао је у изради појединих научних радова и стекао праксу у примени лабораторијских метода у научним истраживањима. 

Почетком рада у просвети био је полазник многих обука, семинара и стручних усавршавања, међу којима и добитник награде за конкурс „Дигитална експедиција“, у оквиру које је креиран сајт Биогеографија. Даљи напредак види у развијању дигиталних компетенција код младих, изради штампаних и дигиталних ресурса, уџбеника, семинара, учествовањем на међународним пројектима, у циљу развоја квалитетнијег образовања ученика.

 


 

Ученици аутори:

Анђела Митић, Петар Станојевић, Ђорђе Митић, Јанко Радисављевић и Матеја Станојевић.