Аутори

лого

БИОГЕОГРАФИЈА

 

Иван Цветковић, наставник географије у ОШ “Јован Аранђеловић“ у Црвеној Реци од 2013. године.
Аутор уџбеника “Географија за 5. разред основне школе“ и четири дигитална уџбеника “Географија за 5, 6, 7. и 8. разред основне школе“.
Аутор је акредитованог семинара “Савремени веб алати у настави“.
На различитим конкурсима добитник неколико награда за најбоље дидактичке припреме. Прва награда на конкурсу Филозофског факултета у Нишу 2020. године, за час “Израда макете Сунчевог система“. Прва награда на Међународној смотри “Дигитални читалићи 2021.“ и “Дигитални читалићи 2022.“, за израду дигиталних часописа. Друга награда на конкурсу Филозофског факултета у Нишу 2021. године, за час “Регионална географија Европе“, тако да је и носилац Светосавске награде овог факултета. Треће награде на конкурсу “Дигитална ризница знања“, 2019. године, за час “Квиз у настави географије“. Више радова објављивао је у различитим зборницима: Дигитална ризница знања 2018. и 2019. године, Час за углед 2018. и 2020. године, Дигитални час 2018. године, Зборник радова Филозофског факултета у Нишу, Белопаланачки зборник, Просветни преглед и други.
Од 2018. године учествује у пројекат “2000 дигиталних учионица“ и пројекту “Школа за 21. век“.
Како је целоживотно учење и стручно усавршавање важно, наставник је био полазник различитих обука, стручних усавршавања, истраживања и трибина, међу којима се посебно издваја стручно усавршавање у Израелу, посвећено Холокаусту, у организацији међународне школе “Јад Вашем“ у Јерусалиму.
Аутор је блога “еГеографија“, који је посвећен дигиталној настави и настави на даљину, на коме се налази преко сто дигиталних часова географије за основну школу.
Аутор је отвореног образовног ресурса “Биогеографија“, као победничког пројекта у оквиру Дигиталне експедиције.
Добитник је признања за алтруизам, за допринос приликом креирања базе образовних дигиталних материјала током пандемије коју додељује Еду Балкан.
[/vc_column_text]
Душан Ђорђевић, наставник биологије у ОШ “Јован Аранђеловић“ у Црвеној Реци од 2017. године.
Мастер студије Биологије завршио је на Природно-математичком факултету у Нишу 2016. године, из области хистологије, физиологије и хематологије. Током студија учествовао је у изради појединих научних радова и стекао праксу у примени лабораторијских метода у научним истраживањима.
Почетком рада у просвети био је полазник многих обука, семинара и стручних усавршавања, међу којима и добитник награде на конкурсу “Дигитална експедицијa“ у оквиру које је креиран сајт “Биогеографија“.
Такође, координатор је Еразмусовог пројекта мобилности за стручно усавршавање у области образовања одраслих под називом “Инклузивно образовање одраслих помоћу дигиталних алата“.
Даљи напредак види у развијању дигиталних компетенција код младих, изради штампаних и дигиталних ресурса, уџбеника, семинара, учествовањем на међународним пројектима у циљу развоја квалитетнијег образовања ученика.